Zoetermeer,
30
november
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

ZZP'er maakt kans op virtueel verstopt kerstpakket bij inleveren lampen

Wecycle en groothandels stimuleren recycling energiezuinige verlichting

Jaarlijks worden miljoenen energiezuinige lampen als tl-buizen en spaarlampen afgedankt door zzp'ers en kleine bedrijven. Om hen te stimuleren deze in te leveren voor recycling, start Wecycle vandaag een actie met vijf bekende groothandels. Daar zijn bij de Wecycle-inleverbakken virtueel kerstpakketten verstopt, waarop kleine zelfstandigen kans maken bij inlevering van een lamp. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting.

De kerstpakketten zijn van 30 november t/m 18 december verstopt bij Hornbach, Oosterberg, Rexel Nederland, Solar Nederland en Vihamij. Inleveraars kunnen in de vestigingen bij de Wecycle-inleverbak met hun smartphone via GPS (Global Positioning System) inchecken op de actiesite. Ze zien direct of ze één van de 135 kerstpakketten hebben gewonnen. Meer informatie: wecycle.nl/kerstpakket.

Bijschriften: Wecycle-inleverbak en beeld uit campagne waarmee Wecycle kleine zelfstandigen stimuleert afgedankte lampen in te leveren bij de groothandel waarmee zij kans maken op een kerstpakket

Inleveren makkelijk

Kleine hoeveelheden lampen kunnen altijd gratis worden ingeleverd bij (technische) groothandels. De Wecycle-inleverbakken staan bij Hornbach, Oosterberg, Rexel, Solar, Technische Unie en Vihamij. Voor grote hoeveelheden (meer dan 300 lampen per jaar) kunnen bedrijven zich aanmelden als partner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis eenmalige ophaaldienst beschikbaar voor projecten in bijvoorbeeld de bouw of sloop waar meer dan 300 lampen ineens vrijkomen.

Recyclen belangrijk 

Voor de groothandels is het innemen van afgedankte tl-buizen en spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Daarnaast is het een extra service aan hun klanten. Alle ingeleverde tl-buizen en spaarlampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Stichting LightRec

LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels ruim 460 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeenten om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Meer informatie: wecycle.nl.

LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van energiezuinige verlichting en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.

 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.