Zoetermeer,
21
november
2013
|
10:18
Europe/Amsterdam

Wecycle rapporteert 101 miljoen kilo e-waste over eerste negen maanden

In de eerste negen maanden van dit jaar is 101 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) verantwoord gerecycled. Wecycle heeft 87 miljoen kilo e-waste ingezameld en 14 miljoen kilo geregistreerd. In vergelijking met de eerste negen maanden van 2012 is dit een daling van 3%. 

Voor heel 2013 verwacht Wecycle dezelfde hoeveelheid e-waste te rapporteren als vorig jaar. In 2012 werd 139 miljoen kilo gerapporteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over LightRec

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van de producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten. Meer informatie: wecycle.nl.

Over LightRec
LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels meer dan 400 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeentes om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle in Nederland kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en professionele armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Meer informatie: wecycle.nl.

LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van spaarlampen en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.

Laatste nieuws

Deel dit bericht