Zoetermeer,
12
november
2013
|
13:26
Europe/Amsterdam

Wecycle opent 115 inleverpunten voor spaarlampen bij Leen Bakker

Wecycle en Leen Bakker slaan de handen ineen om het inleveren van kapotte spaarlampen nog makkelijker te maken. In alle 115 Nederlandse filialen van de woonzaak staan Wecycle-inleverbakken waarin klanten spaarlampen makkelijk en veilig in kunnen leveren. De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen in Nederland.

Leen Bakker geeft klanten de mogelijkheid kapotte spaarlampen in te leveren. Miranda Toebak, Teamleider Kwaliteit & Milieu bij Leen Bakker, zegt hierover: “Klanten konden bij ons al spaarlampen inleveren, maar moesten daarvoor naar de balie. Met deze fraaie bak zien klanten in één oogopslag dat ze hier oude spaarlampen kwijt kunnen. We verwachten dat ze hierdoor vaker oude lampen gaan inleveren.”

 

                                                      

 

Wecycle laat de ingeleverde spaarlampen ophalen en vervolgens optimaal recyclen. “Spaarlampen laten wij voor meer dan 90 procent recyclen,” zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. ”Zo behouden we grondstoffen en komt het klein beetje kwik dat in de spaarlamp zit niet in het milieu terecht.” In totaal staan er nu 1.200 Wecycle-inleverbakken voor spaarlampen bij winkels in Nederland. Daarnaast kan de consument spaarlampen kosteloos afdanken bij ongeveer 400 gemeentelijke milieustraten en bij zo’n 10.000 winkels bij aanschaf van een nieuwe energiezuinige lamp.

Over LightRec

Over Stichting LightRec 
LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels meer dan 400 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeentes om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.

Over Leen Bakker
Leen Bakker is een winkelketen van 171 woonwarenhuizen in de Benelux met als motto: mooi wonen hoeft niet duur te zijn. Leen Bakker is onderdeel van Blokker Holding B.V.. Dit internationale retailconcern met een hoofdkantoor in Nederland is ongeveer met 2.600 winkelvestigingen actief in 13 landen met formules als onder andere: Blokker, Casa, Xenos, Marskramer, Big Bazar, Cook & Co, Intertoys, Bart Smit, Maxi toys, Leen Bakker en Tuincentrum Overvecht. Meer informatie: leenbakker.nl.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van 1.600 producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, retailers, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. Meer informatie: wecycle.nl

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle in Nederland kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en professionele armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Meer informatie: wecycle.nl.

LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van spaarlampen en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.

Laatste nieuws

Deel dit bericht