Zoetermeer,
02
december
2013
|
11:07
Europe/Amsterdam

Wecycle-inleverbakken nu ook bij 164 tuincentra

Campagne inleveren kerstverlichting van start

Maar liefst 30 procent van de Nederlanders levert kapotte kerstverlichting en elektrische decoraties niet in voor recycling, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle. Driekwart van de consumenten zou de kerstversiering inleveren als er een inleverbak in de buurt zou staan. Met de kerstdagen in het vooruitzicht, voert Wecycle daarom een inlevercampagne voor kerstverlichting en elektrische decoraties bij tuincentra en bouwmarkten. Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen organiseert.

Gemak
Bij onder meer 164 tuincentra en 175 bouwmarkten staan Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Hierin kunnen klanten zelf gemakkelijk e-waste inleveren voor recycling. De inleverbakken staan bij Gamma, GroenRijk, Hornbach, Intratuin, Life & Garden, Ranzijn Tuin & Dier, Tuincentrum Overvecht, Tuinland en Warentuin.

Kleine elektrische apparaten kunnen voor meer dan 75 procent gerecycled worden. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen is een ster-campagne
Met de kerstdagen in het vooruitzicht, voert Wecycle een inlevercampagne voor kerstverlichting en elektrische decoraties. Consumenten mogen elektrische apparaten en verlichting altijd in de winkel inleveren bij aankoop van een soortgelijk product. Bij de winkels die deelnemen aan de kerstcampagne van Wecycle, kunnen klanten e-waste inleveren zonder iets nieuws te kopen én krijgen ze een set Wecycle-raamsterren cadeau. Ook maken ze kans op een luxe hotelovernachting.

De inzamelactie met Wecycle loopt van 6 tot 31 december en wordt ondersteund door een landelijke TV-campagne. Het thema ‘Iedereen is een ster’ benadrukt dat iedereen gemakkelijk zijn steentje kan bijdragen aan de besparing van grondstoffen.

De deelnemende winkels aan deze campagne zijn Gamma, GroenRijk, Hornbach, Intratuin, Life & Garden, Praxis, Ranzijn Tuin & Dier, Tuincentrum Overvecht, Tuinland en Warentuin.

Meer informatie over deze campagne: wecyce.nl/inleveren.

Laatste nieuws

Deel dit bericht