Zoetermeer,
30
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wecycle geeft nieuwe track Ronnie Flex weg

Campagne om jongeren aan te zetten tot inleveren e-waste en verlichting

Wecycle start vandaag een campagne die speciaal gericht is op jongeren. Wie een klein elektrisch apparaat of een spaarlamp deponeert in een Wecycle-inleverbak in een winkel, krijgt gratis een code om de nieuwste track van Ronnie Flex te downloaden. Wecycle wil met deze campagne jongeren stimuleren om oude kleine elektrische apparaten in te leveren en tevens de bekendheid met de inleverbakken vergroten. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle-inleverbakken staan in meer dan 3.100 elektronicawinkels, supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels. Jongeren die ter plekke met hun smartphone inchecken op de actiesite, ontvangen gratis een voucher(*) met een downloadcode om vanaf 14 december als eerste de nieuwste track van Ronnie Flex ‘Wij zijn altijd’ te downloaden. Het nummer is vanaf week 53 pas beschikbaar voor het grote publiek. Meer informatie: wecycle.nl/secretsong. (*)op=op

Bijschrift: Wecycle start op 30 november een campagne die speciaal gericht is op jongeren. Als zij een klein elektrisch apparaat of spaarlamp in een Wecycle-inleverbak deponeren en inchecken met hun smartphone, ontvangen zij gratis en als eerste de nieuwe track van Ronnie Flex.

Jan Vlak, directeur Wecycle, over de actie: ”Jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor ons. Ze zijn zich vaak wel bewust van het waarom van recyclen maar laten het afdanken veelal over aan hun ouders. Met deze actie willen we de jongeren de vele locaties van onze inleverbakken bekender maken. Het is geweldig dat Ronnie Flex samen met ons wil optrekken om dit voor elkaar te krijgen.”

Over Ronnie Flex

Ronell Langston Plasschaert (‘Ronnie Flex’) is al van jongs af aan bezig met muziek. Eind 2014 brengt hij zijn debuutalbum 'De nacht is nog jong, net als wij voor altijd' uit. Hierop staan diverse hits. Dit jaar staat Ronnie Flex al veel weken in de top 40, soms met meerdere tracks. Deze zomer was hij onder meer te zien op Lowlands en Pukkelpop. Samen met Mr. Polska scoorde Ronnie Flex de afgelopen weken de hit ‘Niemand’.

Over Stichting LightRec

LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels ruim 460 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeenten om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Meer informatie: wecycle.nl.

LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van energiezuinige verlichting en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.

 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.