Zoetermeer,
02
maart
2015
|
11:26
Europe/Amsterdam

Wecycle en groothandels maken recyclen tl-buizen aantrekkelijk

Installateurs beloond met pizza voor inleveren

Wecycle+en+groothandels+maken+recyclen+tl-buizen+aantrekkelijk

Het inleveren van tl-buizen wordt voor installateurs steeds makkelijker. Om dit onder de aandacht te brengen en verder te stimuleren, start Wecycle een smaakvolle actie met drie technische groothandels onder het motto ‘Bezorg ons je oude lampen, bezorgen wij je een pizza’.

Om zoveel mogelijk afgedankte lampen in te zamelen, organiseert Wecycle samen met technische groothandels Rexel Nederland, Solar Nederland en Technische Unie een inleveractie voor installateurs. Inleveraars ontvangen bij alle vestigingen een kanskaart. Hiermee maken ze kans op een gratis pizza. Meer informatie op: wecycle.nl/pizza.

Inleveren makkelijk

Er komen steeds meer mogelijkheden voor installateurs om makkelijk van hun oude tl-buizen en spaarlampen af te komen. Kleine hoeveelheden kunnen gratis ingeleverd worden in de inleverbakken bij alle vestigingen van Rexel en Technische Unie. Bij alle winkels kunnen oude lampen ingeleverd worden bij aankoop van nieuwe. Ook een groot aantal gemeentelijke milieustraten accepteert afgedankte energiezuinige lampen.

Voor grotere hoeveelheden (meer dan 300 lampen per jaar) kunnen installateurs zich aanmelden als partner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis eenmalige ophaaldienst beschikbaar voor projecten waar meer dan 300 lampen ineens vrijkomen.

Recyclen belangrijk 

Voor de deelnemende groothandels is het innemen van afgedankte tl-buizen en spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Daarnaast is het een extra service aan hun klanten. Alle ingeleverde energiezuinige lampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over LightRec

LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels meer dan 430 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeenten om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Meer informatie: wecycle.nl.

LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van energiezuinige verlichting en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.

 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.