Zoetermeer,
04
september
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Wecycle beloont professionele inzamelpartners van energiezuinige verlichting

80% afgedankte tl-buizen en armaturen komt uit professionele circuit

Wecycle start vandaag een campagne om aandacht te vragen voor de inzameling van afgedankte professionele energiezuinige verlichting. 80% van de afgedankte tl-buizen en armaturen is afkomstig van installateurs en servicebedrijven. Naar schatting de helft daarvan wordt ingezameld. 50 inzamelpartners die het goede voorbeeld geven, worden beloond met koffie en taart. Drie bedrijven ontvangen een Wecycle Gouden Bakkie Award.

Wecycle heeft 50 inzamelpartners uit het professionele circuit geselecteerd die een goed voorbeeld zijn voor hun collega’s. Als dank voor hun inzet trakteren Wecycle koffiedames op de bedrijfslocaties op koffie met taart. Drie van deze bedrijven ontvangen een Wecycle Gouden Bakkie Award voor hun bijzondere bijdrage. Dit zijn Koreman Lichtonderhoud uit Ilpendam, Raymax uit Monster en Willems Installatiebedrijven uit Roermond. Koreman zamelde veel armaturen in en besteedt aandacht aan de voorlichting aan zijn medewerkers. Raymax zamelde in een half jaar tijd maar liefst ruim een half miljoen energiezuinige lampen in uit de glastuinbouw. Willems voert sinds begin dit jaar bij alle 24.000 huizen van een woningbouwcorporatie in Limburg de tl-buizen en armaturen voortaan verantwoord af via Wecycle. Alle 50 inzamelpartners die Wecycle beloont  staan op wecycle.nl/bakkie.
 

Recycling belangrijk
In 2011 zamelde Wecycle 3,5 miljoen kilo spaarlampen, tl-buizen en armaturen in. Met name de tl-buizen en armaturen zijn afkomstig uit het professionele circuit. Apart inleveren hiervan is belangrijk, omdat deze verlichting tot meer dan 90% kan worden gerecycled. Daarnaast kunnen armaturen PCB-houdende condensatoren bevatten en zit in tl-buizen een kleine hoeveelheid kwik. Deze stoffen worden tijdens de recycling verantwoord verwijderd.
 

Over Wecycle
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

[Einde bericht]

Deel dit bericht

Laatste nieuws