Zoetermeer,
15
mei
2013
|
13:54
Europe/Amsterdam

Technische Unie plaatst Wecycle-inzamelstraten in alle servicecentra

Vanaf medio mei staan in alle 37 servicecentra van Technische Unie Wecycle-inzamelstraten. Klanten kunnen hier snel en gemakkelijk hun afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) kwijt. Technische Unie is tot nu de enige technische groothandel die haar klanten de service van een complete inzamelstraat biedt. Wecycle en Technische Unie willen hiermee meer e-waste inzamelen. De eerste inzamelstraat is nu geplaatst.

De keuze voor het plaatsen van Wecycle-inzamelstraten past in het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Technische Unie nastreeft. Als marktleider in de technische groothandelbranche levert zij grote hoeveelheden elektrische apparatuur en zij voelt het als haar verantwoordelijkheid om de recycling van afgedankte producten actief te ondersteunen. Voor Wecycle is de samenwerking met Technische Unie belangrijk omdat het merendeel van de afgedankte tl-buizen afkomstig is uit het professionele circuit.

Afgelopen jaren boden de servicecentra van Technische Unie al de mogelijkheid tot het inleveren van tl-buizen, maar met de komst van de Wecycle inzamelstraten kunnen klanten nu ál hun e-waste – tl-buizen, spaarlampen, ledlampen en kleine elektrische apparaten –kwijt evenals batterijen. In alle servicecentra staan de Wecycle-inzamelstraten direct bij de ingang. Zo kunnen klanten hun elektrisch afval gelijk weggooien en hebben zij in het servicecentrum hun handen vrij.  

Wecycle draagt zorg voor een optimale recycling van de afgedankte elektrische apparatuur. Door de juiste verwijdering van de schadelijke stoffen wordt het milieu ontzien en door hergebruik van materialen worden er minder grondstoffen aan de natuur onttrokken. 

Afvoer e-waste voor industrie
Ook buiten de servicecentra spant Technische Unie zich in voor de inzameling van e-waste. Zo haalt zij met haar routewagens afgedankte lampen en apparaten af bij industriële klanten en andere professionele eindgebruikers, zoals hotels en zorginstellingen. Voor zover bekend is Technische Unie de enige groothandel die deze gratis en groene service landelijk aanbiedt. Naast het ontzorgen van haar klanten levert Technische Unie  met het afhalen van e-waste ook nog eens een bijdrage aan de reductie van CO2-uitstoot. De routewagens nemen het e-waste mee op hun vaste routes langs de klanten.

 

Over LightRec

LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels meer dan 400 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeentes om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.
Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle in Nederland kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en professionele armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled.
LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van spaarlampen en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.

Over Technische Unie:
Technische Unie biedt een breed assortiment technische installatiematerialen voor woningbouw, utiliteit, industrie, overheid, zorg en detailhandel. Opgericht in 1880 en sinds 2000 onderdeel van Sonepar is de organisatie leidend in het beschikbaar stellen van producten en informatie die precies zijn afgestemd op de specifieke eisen van klanten.

Duurzaam ondernemen
Als schakel tussen fabrikant en klant neemt Technische Unie graag haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen. Om onze inspanningen zichtbaar te maken, hebben we ons in 2011 laten certificeren voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Dit model meet objectief de prestaties van bedrijven op het gebied van CO2-reductie en wordt steeds vaker gebruikt als hulpmiddel bij het maatschappelijk verantwoord inkopen. Bij de certificering hebben we ons ten doel gesteld om onze CO2-uitstoot in 2015 met 10% te reduceren ten opzichte van 2009.
Meer informatie: www.technischeunie.com

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van de producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten.
Meer informatie: wecycle.nl.

Meer informatie over Technische Unie: Martijn van den Berg, telefoon 020-545 0384 of 06-108 66 115 of via e-mail.

Meer informatie over Wecycle: Ted van Hintum, telefoon 079 7600 641 of 06 54 25 39 83 of via e-mail.

Deel dit bericht

Laatste nieuws