Zoetermeer,
03
juni
2016
|
13:00
Europe/Amsterdam

Oude apparaten en spaarlampen leveren lokale goede doelen €25.000,- op

Wecycle-inleveractie klein e-waste bij milieustraat succes

Inwoners uit de 327 gemeenten die samenwerken met Wecycle, konden voor een lokaal goed doel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen ieder een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van de winnende gemeenten is Vianen. Ben van der Heijden van Stichting Hertenkamp Vianen (geheel rechts) ontvangt de Wecycle-sponsorcheque van €1.000 uit handen van wethouder André Landwehr.

Lokaal goed doel supporten met e-waste

Wie op de milieustraat e-waste inleverde, kon punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle deelnemende gemeenten staat op: wecycle.nl/inleveren.

Doel van de actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Op 1 oktober start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle gemeenten kunnen wederom een eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht de gemeente geen keuze maken, dan maakt de lokale Oranjevereniging kans op de sponsorcheque.

Optimaal recyclen

Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Laatste nieuws

Deel dit bericht