Zoetermeer,
03
mei
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe bestuursleden voor Stichting LightRec

Stichting LightRec heeft twee nieuwe leden in haar bestuur verwelkomd. Het gaat om Julian Schaub (39), Director Collection Process bij OSRAM, en Tony Everett (51) SBU Project Director bij Havells Sylvania. LightRec is namens de Nederlandse lampenproducenten en -importeurs verantwoordelijk is voor het inzamelen en recyclen van energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen.

Everett volgt zijn collega Anja Stolte op, die vanwege haar promotie tot commercieel directeur bij Havells Sylvania Germany haar bestuursfunctie moet overdragen. Daarnaast heeft Frank Rosner, net als Schaub werkzaam bij OSRAM, zijn waarnemende functie bij LightRec neergelegd. Rosner was sinds eind 2010 waarnemend bestuurslid bij de stichting.

Het vernieuwde bestuur heeft de opdracht om de inzamelcijfers van LightRec de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen, om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Europese Unie. De focus in het beleid zal liggen op de verantwoorde inzameling van alle lampen en armaturen uit het professionele circuit, en het stimuleren van de inzameling van spaarlampen vanuit huishoudens. De bestuursleden blijven zich hard maken voor de verhoging van de inzamelingsresultaten onder consumenten. Onder meer door de samenwerking met detailhandel te intensiveren en zo een fijnmazig inzamelnetwerk te creëren. Daarbij wordt door Wecycle, de uitvoeringsorganisatie van LightRec, nauw samengewerkt met het inzamelsysteem voor batterijen, Stibat.
 

Het vernieuwde bestuur heeft de opdracht om de inzamelcijfers van LightRec de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen
Jeroen Bartels
Deel dit bericht

Laatste nieuws