Zoetermeer,
02
september
2016
|
13:48
Europe/Amsterdam

Makkelijk oude lampen en klein e-waste inleveren bij alle bouwmarkten

Wecycle breidt inlevernetwerk uit met Hubo, KARWEI en Multimate

De afgelopen maanden heeft Wecycle haar inlevernetwerk voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) binnen de bouwmarkten verder uitgebreid. Sinds kort staan ook bij Hubo, KARWEI en Multimate inleverbakken voor kleine apparaten en spaarlampen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Bij alle vestigingen van KARWEI en een groot aantal vestigingen van Hubo en Multimate staan Wecycle-inleverbakken voor kleine apparaten en spaarlampen. In de inleverbak kunnen consumenten en zzp’ers afgedankte kleine elektrische apparaten, spaarlampen en tl-buizen achterlaten voor recycling.

Inleverbakken bouwmarkten meest bekend

Bij meer dan 800 bouwmarkten staat nu een Wecycle-inleverbak waar consumenten oude kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen kunnen inleveren zonder iets nieuws te kopen. Een goede zaak, aldus Jan Vlak, algemeen directeur bij Wecycle. “Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat consumenten als eerste de bouwmarkt of de doe-het-zelf-zaak noemen als logische inleverplek voor e-waste. Deze uitbreiding maakt het weer makkelijker om e-waste verantwoord in te leveren.”

Service en MVO-beleid

Retailers zien het innemen van e-waste als een service aan hun klanten, zodat zij oude apparaten en lampen makkelijk kunnen inleveren. Daarnaast geven retailers met verantwoorde inname en afvoer van e-waste invulling aan hun MVO-beleid. In totaal staan in meer dan 3.500 winkels Wecycle-inlevermeubels voor klein e-waste. Deze zijn, naast de bouwmarkten en doe-het-zelfzaken ook te vinden bij supermarkten, tuincentra, woonwinkels, elektronicazaken en groothandels.

Recycling

Afgedankte elektrische gereedschappen en lampen moeten worden ingeleverd voor recycling. Na inlevering laat Wecycle de kleine elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen. TL-buizen en spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wij zijn de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.