Zoetermeer,
28
juli
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

LightRec verwelkomt nieuwe bestuursleden

Bestuur maakt zich hard voor inzameling binnen professionele circuit

Bij de Stichting Lightrec hebben zich enkele wisselingen van bestuursleden voorgedaan. Het vernieuwde bestuur heeft de ambitie om de inzamelcijfers van LightRec naar een hoger niveau te tillen. Daarbij moet Wecycle, de uitvoeringsorganisatie van LightRec, zich meer inzetten op de inzameling en voorlichting binnen het professionele circuit van installateurs en bouwmedewerkers. De stichting is namens Nederlandse producenten en importeurs verantwoordelijk voor in het inzamelen en recyclen van energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen.

Anja Stolte van Havells-Sylvania en Judith Keirsmaekers van ETAP Lighting zijn de nieuwe aanwinsten van het LightRec bestuur en hebben elk een eigen, frisse kijk op de activiteiten en doelstellingen van LightRec. Wim Sliepenbeek (ETAP), Wolfgang Finkel (Havells-Sylvania) en Andreas Hess (OSRAM) hebben na enkele jaren van inzet afscheid genomen van LightRec. Momenteel staat er nog één bestuursfunctie open die tot 1 juli werd waargenomen door Frank Rosner van OSRAM.

LightRec gaat haar pijlen de komende tijd met name richten op lampeninzameling binnen het professionele circuit omdat in de komende jaren daar de meeste lampen en armaturen zullen vrijkomen. Door installateurs, maar ook facilitair managers, schoonmakers, bouw- en sloopmedewerkers beter voor te lichten, moeten meer lampen en armaturen bij het inzamelsysteem terecht komen. Daarnaast zet LightRec zich via Wecycle in voor inzameling bij onder meer consumenten, scholen, banken, sportclubs en ziekenhuizen.

Het streven is om dit jaar 40% van alle lampen en armaturen in te zamelen (ten opzichte van 35% in 2010). In de verdere toekomst heeft LightRec het streven om te kunnen voldoen aan de ambitieuze doelstellingen van de Europese WEEE-directive en de Nederlandse overheid die mikken op 65% inzameling.

Daarnaast gaat het bestuur zich richten op een duurzame financiering van de inzameling, waarbij LightRec rekening houdt met de actuele marktontwikkelingen. In de markt van energiezuinige verlichting is momenteel een terugloop te zien in de verkoop van spaarlampen en tegelijkertijd een groeiende verkoop van ledlampen. Voor alle energiezuinige lampen geldt dat een milieuverantwoorde inzameling en recycling van lampen en armaturen moet worden gewaarborgd.

Deel dit bericht

Laatste nieuws