Zoetermeer,
21
augustus
2013
|
08:52
Europe/Amsterdam

Overheidsprojecten zorgen voor stimulans verkoop ledverlichting

Ledverlichting breekt sneller door dan verwacht

De ledlamp breekt verrassend snel door, zo blijkt uit de verkoopcijfers die stichting LightRec publiceert in haar jaarboek. Producenten schatten in de zomer van 2012 nog dat het jaren zou duren voordat tl-buizen vervangen zouden worden door led. Nu blijkt dat de vervanging - met name in de openbare ruimte - veel sneller gaat dan verwacht. De verkoop van ledverlichting steeg met 36,6% tot 2,6 miljoen lampen.

De stijging is volgens LightRec vooral te danken aan het de toenemende gebruik van ledverlichting in de openbare ruimte. Gemeentes gaan versneld over op ledverlichting om energie te besparen en energiekosten te drukken. Steeds vaker wordt er daarbij gebruik gemaakt van een ledlichtbron die is geïntegreerd in de armatuur: een ledinaire, die als één verlichtingselement wordt geïnstalleerd en vervangen. De verkoop van het aantal ledinaires steeg in 2012 met 45% naar 692 duizend stuks.

 

Jeroen Bartels, manager LightRec
Een jaar geleden dachten we dat het nog tien jaar zou duren voordat tl-verlichting op enige schaal door ledverlichting zou worden vervangen, nu denken we dat het veel sneller gaat
Jeroen Bartels, manager LightRec
 

Nu.nl: ledverlichting verrassend in opmars

21
aug
2013
www.nu.nl

Volkskrant: gebruik ledverlichting schiet omhoog

21
aug
2013
www.volkskrant.nl

Laatste nieuws

Deel dit bericht