Zoetermeer,
02
januari
2014
|
15:32
Europe/Amsterdam

LED Expo, eerste led-vakbeurs van Nederland

De markt reageert zeer enthousiast op LED Expo. LED Expo is de nieuwe led-verlichtingsvakbeurs van Nederland. Circa 70 led-bedrijven hebben zich aangemeld voor deelname. Led-verlichting is een exponentieel groeiende markt en de toekomstverwachtingen voor led-verlichting zijn groot. Op woensdag  5 en donderdag 6 februari 2014 worden in Hal 3 van Jaarbeurs Utrecht 3000 led-professionals en in led geïnteresseerden verwacht.

Op dit moment bestaat 10% van de wereldwijde verlichting uit ledverlichting. De verwachting is dat dit zal stijgen naar 80% binnen tien jaar. Tijdens LED Expo kunnen bezoekers niet alleen zien, maar ook ervaren wat de stand van zaken op dit moment is, en hoe de led-toekomst eruit zal zien. Bezoekers leren in één dag alles over kwaliteit, levensduur, inkoop, testen en verkoop van led-verlichting. De beurshal wordt spectaculair aangekleed met een groot led-gordijn van 32 m2 (TAO Rental BV) en een breed scala aan armaturen staat tijdens de beurs opgesteld in de vorm van een expositie.

Tevens kunnen bezoekers ledlampen tijdens de beurs laten testen op kwaliteit bij de stand van OliNo en alles horen over het ledkeurmerk bij de stand van DEKRA.

LED Expo 2014 is met het brede aanbod het eerste led-evenement in Nederland. De vakbeurs richt zich op led-eindproducten zoals lampen, armaturen en andere led-gerelateerde producten en onderscheidt zich daarmee van andere led-evenementen. Daarnaast biedt de beurs haar bezoekers een inhoudelijk programma aan met diverse workshops en lezingen.

Workshops

Naast sales en netwerken is kennisdeling een belangrijke pijler van LED Expo. Bezoekers kunnen diverse workshops  en lezingen volgen. Deze gratis  workshops gaan in op de kwaliteit van producten, praktijk van installatie en  montage, berekeningen van opbrengsten, verkoopadviezen voor led-producten en op innovatieve product en marktontwikkelingen. Marcel van der Steen, directeur van OliNO, zal op beide beursdagen een lezing geven over kwaliteit: “drie belangrijke aspecten van led-verlichting: levensduur, koud-witlicht en knipperen.”

IGOV Paviljoen

Op LED Expo is een apart paviljoen gebouwd voor led-toepassingen voor openbare verlichting. Exposanten van het paviljoen zijn allen leden van het Innovatie Platform Openbare Verlichting van het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting (IGOV). Expertbedrijven die actief zijn in de openbare verlichting presenteren hier hun led-oplossingen. Voorts kent het IGOV-paviljoen zijn eigen lezingenruimte. IGOV voorzitter Arthur Klink verzorgt bijvoorbeeld een lezing over de toekomst van openbare verlichting in 2030 en de rol van overheid en gebruiker daarin in relatie tot kwaliteit.

Relaties van LightRec

Relaties van LightRec kunnen de beurs gratis bezoeken. Zij kunnen zich registreren op de website met de invitatiecode  'Lightrec2014': http://www.ledexpo.nl/bezoekers/aanmelden/.

LED Expo vindt plaats in Hal 3 van de Jaarbeurs Utrecht. De beurs is geopend van 09.30u tot 21.00u op woensdag 5 februari en van 09.30u tot 17.00u op donderdag 6 februari