Zoetermeer,
12
december
2016
|
14:21
Europe/Amsterdam

Gunters en Meuser en Wecycle stimuleren recycling e-waste

Inlevermeubels maken het klanten makkelijk

Groothandel Gunters en Meuser en Wecycle gaan intensiever samenwerken om meer afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in te zamelen. In de acht vestigingen van Gunters en Meuser zijn inlevermeubels geplaatst, waar klanten makkelijk en snel elektrisch gereedschap, tl-buizen en spaarlampen kunnen inleveren. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Johan Terwijn, Adjunct Directeur van Gunters en Meuser over de samenwerking met Wecycle: “We geven met deze inlevermeubels een invulling aan ons MVO-beleid. Onze elektrische bestelbus is daar een ander voorbeeld van. De meubels zijn ook een service aan onze klanten, zodat zij makkelijk en verantwoord gereedschap en lampen kunnen afdanken. Dat deze vervolgens goed worden gerecycled, maakt het verhaal rond.” Er staan tevens inlevermeubels bij zusterbedrijven Dirk Stam in Mijdrecht en Klarenbeek in Amstelveen.

Bij alle vestigingen van Gunters en Meuser staan Wecycle-inlevermeubels om makkelijk elektrisch gereedschap en energiezuinige lampen af te danken voor recycling

Inleveren makkelijk 
Kleine hoeveelheden lampen en elektrische gereedschappen kunnen gratis worden ingeleverd bij (technische) groothandels met een Wecycle-inlevermeubel. Inmiddels staan deze in meer dan 200 vestigingen van Gunters en Meuser, Hornbach, Oosterberg, Rexel, Solar, Technische Unie, Vihamij en Wildkamp. Voor grotere hoeveelheden lampen (vanaf 300 per jaar) kunnen bedrijven zich aanmelden als inzamelpartner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis ophaaldienst beschikbaar voor projecten waar veel lampen of armaturen ineens vrijkomen.