Zoetermeer,
16
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Facilitair managers spelen hoofdrol bij inzameling lampen

Ruim 80% van de verlichting komt uit het professionele circuit

Facilitair managers spelen een cruciale rol bij de inzameling van energiezuinige verlichting. Zij geven namelijk opdracht aan verschillende uitvoerders om lampen en armaturen te verwijderen en af te voeren. Nog lang niet alle facilitair managers zijn er echter van doordrongen dat oude verlichting apart moet worden ingezameld voor recycling.

Energiezuinige verlichting zoals tl-buizen en spaar- en ledlampen kunnen tot meer dan 90% worden gerecycled. Wecycle pleit ervoor dat facilitair managers er bij hun uitvoerders op aandringen om oude verlichting verantwoord in te zamelen en af te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit de laatste cijfers blijkt dat ruim 80% van alle in te zamelen lampen en armaturen uit het professionele circuit komt. Maar Wecycle ziet daarvan slechts 35% terug bij de inzameling. Facilitair managers fungeren vaak als spin in het web als het gaat om lampeninzameling en zouden daarom strengere eisen moeten stellen aan de uitvoerende partijen met wie zij samenwerken. Zij zouden in al hun contracten met installateurs, schoonmakers, sloopbedrijven en aannemers een regel op moeten nemen over verantwoorde lampenverwijdering.

Wecycle op Vakbeurs Facilitair
Om facilitair managers voor te lichten over ‘goed opdrachtgeverschap’ staat Wecycle vanaf 16 t/m 18 januari op de Vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen in Den Bosch. Daar informeert de organisatie beursbezoekers over hoe zij de verwijdering en inzameling van energiezuinige verlichting zo verantwoord en efficiënt mogelijk kunnen organiseren.

Zo heeft Wecycle inzamelmiddelen beschikbaar in diverse formaten, waarin oude lampen en armaturen veilig kunnen worden opgeslagen. Oude verlichting kan worden ingeleverd via het distributiecentrum van de installateur of tot maximaal 7 stuks bij de milieustraat van de gemeente. Wecycle haalt lampen en armaturen op vanaf een hoeveelheid van 50 kilogram.

Wecycle is te vinden in hal 4 op standnummer 4.017.

[Einde bericht]

Deel dit bericht

Laatste nieuws