Zoetermeer,
27
november
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Europese WEEE Forum op werkbezoek bij Wecycle Service Center

Samenvatting

Zo een 40 vertegenwoordigers van het WEEE Forum brachten een werkbezoek aan het Wecycle Service Center in Ede. Hier worden elektrische apparaten gesorteerd en gedemonteerd, deels door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De leden van het WEEE Forum stelden tal van vragen over opzet, uitvoering en opbrengsten, zowel op het gebied van sortering en recycling als op sociaal gebied.

Pascal Leroy, Secretary General van het WEEE Forum: ”Het Wecycle Service Center laat zien dat via een economisch haalbaar model, zowel circulaire als sociale doelen zijn te behalen. Het is van grote meerwaarde dat Wecycle haar kennis en ervaring hierover wil delen met de deelnemers van het WEEE Forum. Velen zijn hierdoor geïnspireerd om in hun eigen land hiermee aan de slag te gaan.” Naast de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een Wecycle Service Center, neemt door de sortering en demontage van de apparaten de kwaliteit van de recycling toe. Hierdoor worden deze nog beter gerecycled. De Wecycle Service Centers ondersteunen zo de gemeenten en de producenten/importeurs bij hun invulling van de circulaire economie. 

In het Europese WEEE Forum wisselen 34 inzamelsystemen kennis, ervaring en ‘best practices’ uit op het gebied van inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten. Wecycle zit vanuit Nederland in het Forum, dat in zijn soort het grootste ter wereld is.