Zoetermeer,
15
januari
2014
|
15:32
Europe/Amsterdam

Europese inzamelsystemen bundelen services

WEEE+Europe

Wecycle werkt met acht collectieve inzamelsystemen in Europa samen om de service naar de producenten en importeurs te verbeteren. Vanaf volgend jaar  kunnen producenten en importeurs van elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen die actief zijn in meerdere Europese landen op 1 plek de verplichte opgave doen van op de markt gebrachte producten. Ook kunnen zij juridisch advies vragen.

De dienstverlening wordt gecoördineerd vanuit een nieuw opgerichte non-profit organisatie WEEE Europe. De organisatie zetelt in München.

Voordelen voor producenten en importeurs zijn dat zij voortaan bij 1 loket terecht kunnen voor vragen over de Europese regelgeving, WEEE Europe ervoor zorgt dat de opgaven voldoen aan nationale eisen en dat de producenten gestandaardiseerde rapportages ontvangen. Dit levert efficiencyvoordelen op voor producenten en importeurs die actief zijn Europa.

Naast Wecycle maken deel uit van WEEE Europe: Eco-systèmes (Frankrijk), Ecotic (Spanje) Elretur (Denemarken), Elretur (Noorwegen), Remedia (Italië), Repic (Engeland), Sens (Zwitserland) en Swico (Zwitserland).