Zoetermeer,
30
juni
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

Contractpartners Wecycle klaar voor WEEELABEX

Alle bedrijven die in opdracht van Wecycle afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) recyclen, zijn WEEELABEX-gecertificeerd. Vanaf 1 juli is deze certificering wettelijk verplicht.

WEEELABEX is een set van Europese kwaliteitsstandaarden voor de inzameling, sortering, opslag, transport en recycling van e-waste. De verwerkingsstandaard is vooral gericht op nauwgezette controle van de recyclingprocessen om schadelijke stoffen optimaal te verwijderen en het materiaalhergebruik in de recycleketen te bepalen. De standaard voor recycling is vanaf 1 juli 2015 wettelijk verplicht.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “De recyclingbedrijven die wij contracteren, zijn vorig jaar al gestart met het proces om zich te laten certificeren. Voor alle fracties verloopt de recycling inmiddels volgens de nieuwe standaard. Recyclen van e-waste via Wecycle is en blijft hiermee de beste keuze voor zowel producenten en importeurs als voor gemeenten en winkels.” De WEEELABEX-organisatie publiceert de lijst met alle recyclingbedrijven in Europa die zijn gecertificeerd.

Wecycle laat e-waste voor 80 tot meer dan 90 procent recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Kijk voor de resultaten op de jaarsite: wecycle.nl/2014.

 

Over Stichting LightRec

Over Wecycle

 

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.