Zoetermeer,
30
juni
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

Contractpartners Wecycle klaar voor WEEELABEX

Alle bedrijven die in opdracht van Wecycle afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) recyclen, zijn WEEELABEX-gecertificeerd. Vanaf 1 juli is deze certificering wettelijk verplicht.

WEEELABEX is een set van Europese kwaliteitsstandaarden voor de inzameling, sortering, opslag, transport en recycling van e-waste. De verwerkingsstandaard is vooral gericht op nauwgezette controle van de recyclingprocessen om schadelijke stoffen optimaal te verwijderen en het materiaalhergebruik in de recycleketen te bepalen. De standaard voor recycling is vanaf 1 juli 2015 wettelijk verplicht.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “De recyclingbedrijven die wij contracteren, zijn vorig jaar al gestart met het proces om zich te laten certificeren. Voor alle fracties verloopt de recycling inmiddels volgens de nieuwe standaard. Recyclen van e-waste via Wecycle is en blijft hiermee de beste keuze voor zowel producenten en importeurs als voor gemeenten en winkels.” De WEEELABEX-organisatie publiceert de lijst met alle recyclingbedrijven in Europa die zijn gecertificeerd.

Wecycle laat e-waste voor 80 tot meer dan 90 procent recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Kijk voor de resultaten op de jaarsite: wecycle.nl/2014.

 

Over Stichting LightRec

Over Wecycle

 

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

Deel dit bericht
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Direct naar
Laatste nieuws