Zoetermeer,
04
februari
2016
|
16:48
Europe/Amsterdam

Bezoekers milieustraat gemeente supporten lokaal goed doel met spaarlamp

Wecycle stimuleert lokale inzameling en beloont 50 goede doelen

Waterscouting Musinga-Rijn uit Wageningen is één van de 25 winnaars van een Wecycle-sponsorcheque van €1.000,-. Inwoners uit de gemeenten die samenwerken met Wecycle, konden voor een lokaal goed doel punten scoren door afgedankte apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Wageningen hoort tot de top 25 gemeenten met de hoogste score per inwoner en dat levert de scouting een sponsorcheque op. Wecycle is een nieuwe ronde van de inzamelactie gestart, waarbij wederom 25 lokale goede doelen kans maken op een sponsorcheque.  Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Jan Vlak (Wecycle), Otto Ghuijs (Waterscouting Musinga-Rijn), wethouder Dennis Gudden (Wageningen), Wouter Koenderman (ACV-groep)

Wie op de milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke op zijn of haar smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor een lokaal goed doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. De actie loopt tot en met 30 april. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Meer kleine apparaten en lampen

Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.