©2015 www.elektropraktijk.nl ,
28
oktober
2015
|
10:23
Europe/Amsterdam

Artikel ElektroPraktijk: Gestructureerd werken werkt

Jaarlijks deelt Wecycle drie Gouden Bakkie Awards uit aan bedrijven die bovengemiddeld succesvol zijn bij de inzameling van energiezuinige lampen en armaturen. In de categorie tot 30.000 lampen viel dit keer A.Hak Infranet regio Zuid in de prijzen. Volgens Ben van der Linden, projectleider bij A.Hak Infranet, is dat vooral een kwestie van gestructureerd werken.

A.Hak Infranet is een bekende naam in de wereld van verlichting in de openbare ruimte. Het bedrijf verzorgt straatverlichting en verkeersregelinstallaties in opdracht van gemeentes, provincie en Rijk, maar legt ook verlichting aan op bijvoorbeeld sportvelden en grote parkeerterreinen. En hoewel de medewerkers van A.Hak jaarlijks vele duizenden lampen vervangen, is Ben van der Linden er 100% zeker van dat die allemaal goed terechtkomen: in de recyclingbak.

Lees hier het hele artikel: http://elektropraktijk.nl/gestructureerd-werken-werkt

Over LightRec

LightRec is een gezamenlijk initiatief van inmiddels meer dan 400 producenten en importeurs van lichtbronnen en verlichtingsarmaturen. Tezamen geven zij invulling aan de doelstelling van LightRec: het collectief bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur. De inzameling en recycling van energiezuinige verlichting besteedt LightRec uit aan Wecycle, dat actief samenwerking zoekt met fabrikanten, detaillisten, installateurs, consumenten en gemeenten om gezamenlijk de inzamelingsresultaten verder te verhogen.

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken dan gloeilampen en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van deze lampen te bereiken, moeten ze wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Meer informatie: wecycle.nl.

LightRec besteedt veel aandacht aan (brede) consumentenvoorlichting over de voordelen van het gebruik van energiezuinige verlichting en het belang van gescheiden inzameling. Dit doet zij door onder meer de communicatieactiviteiten van Wecycle te ondersteunen.